Sozopol

Sozopol er en liten idyllisk by med beliggenhet i en naturskjønn bukt ved Svartehavet 35 kilometer sør for Burgas.

Sozopol

Gamlebyen i Sozopol utstråler en romantisk atmosfære med gamle tradisjonelle bygninger konstruert av stein og treverk langs brosteinsbelagte trange gater. Flere av de gamle husene har blitt konvertert til trivelige restauranter, barer og gallerier.

Sozopol har som de fleste stedene langs Burgaskysten en rik historie. Man kan blant annet fortsatt se rester av festningsveggene som ble oppført på 400-tallet.

Sozopol har vokst til å bli en ettertaktet og moderne ferieby med hotell og overnattingssteder langs kysten. Sozopol er veldig populært blant ferierende bulgarere, men internasjonale reisende har i de senere årene fått øynene opp for denne lille perlen av en by.

Selv om Sozopol har flere attraksjoner å tilby, er det først og fremst de vakre strendene som tiltrekker de reisende. Byen har to strender, med Tsarens strand nærmest gamlebyen, mens den lange Harmanite stranden ligger ved nybebyggelsen. Strendene er veldig populære om sommeren, og flere velger å benytte steinene ved gamlebyen for å ligge i solen og stupe ut i det varme vannet fra.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: