Nessebar

Feriebyen Nessebar ved Svartehavet er segmentert i to deler, den nye delen og den historiske gamlebyen.

Halvøyen Nessebar

Gamlebyen Nessebar

Gamlebyen har en uvurderlig arkeologisk og arkitektonisk verdi, og flere monumenter er vernet og listet på UNESCOS verdensarvliste. Gamlebyen ligger på en halvøy og er tilknyttet nybyen via en 300 meter lang stripe. Halvøya er som gamlebyen Nessebar ligger på er bare 850 meter lang og 350 meter bred, og har mistet omtrent en tredjedel av det opprinnelige området til havet.

Gamlebyen er et attraktivt sted for romantiske spaserturer langs de trange brosteinsbelagte gatene omringet av trivelige små butikker som tilbyr håndlagde suvenirer.

I den 3000 år gamle byen finner man rester av historiske monumenter fra ulike epoker som festningsvegger fra middelalderen og romerriket, gamle bysantiner og bulgarske kirker og gamle hus fra antikken.

Nybyen Nessebar

Nybyen i Nessebar er et moderne bysenter, med hotell, restauranter, butikker og ikke minst en 4 kilometer lang strand. Langs stranden finner man flere strandbarer, og et variert strandtilbud med alle mulige aktiviteter. Grunnet nærheten til både Sunny Beach og gamlebyen som begge kan nåes ved en behagelig spasertur har Nessebar blitt en favoritt blant besøkende til Burgaskysten og Svartehavet.

Nybyen grenser til Sunny Beach i nord, separert av en høy bakketopp som tilbyr fantastiske utsikter over både Sunny Beach og gamlebyen Nessebar.

Besøk Nessebar

Nessebar ligger 35 km nord for Burgas, og 25 km nord for flyplassen i Burgas. Fra Burgas og flyplassen kan man nå Burgas via buss, taxi eller leiebil. Fra Burgas og mange andre feriesteder langs Burgaskysten kan man også ta en båttur til Nessebar og tilbake. Det tilbys båtturer av varierende standard, fra enkel standard til båter med sitteplasser og bar. Svartehavet kan av og til by på røffe forhold, så hvis man lett blir sjøsyk anbefales alternative landruter.

Tips om innhold

Er det noe du savner på sidene våre? Har du gode tips?
Send oss en e-post her: